4 5 1 1 röster

Smörgåstårta

Bjud på en matig och mumsig smörgåstårta utöver det vanliga till festen. Gjord med Lingongrova i bottnarna.


Ingredienser

Brödlager

  • 2 paket lingongrova

Kräft- och äggfyllning

  • 4 ägg
  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • 2 dl crèmefraiche
  • 1 msk finrivet citronskal
  • ½ dl Dill
  • salt och peppar

Räkfyllning

  • 800 g skalade räkor i lake
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl finriven pepparrot
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl dill
  • salt och peppar

Avokadofyllning

  • 4 st avokado
  • Citron
  • salt och peppar

Täcke

  • 4 dl crèmefraiche
  • 1 dl riven pepparrot på tub
  • 1 msk rivet citronskal

Garnering

  • Ägg
  • Betor
  • Ärtskott
  • Röd rom
  • Haricoverts
  • Gurka

Tillagning

Gör så här

Kräft och äggfyllning

  1. Hårdkoka, skala och hacka äggen.
  2. Häll av spadet från kräftstjärtarna.
  3. Lägg på hushållspapper för att torka.
  4. Blanda ägghack, kräftor, crèmefraiche, citronskal och dill.
  5. Salta och peppra.
  6. Ställ kallt.

Räkfyllning

  1. Häll av spadet från räkorna.
  2. Lägg på hushållspapper för att torka.
  3. Grovhacka räkorna.
  4. Blanda räkhacket med majonnäs, pepparrot, senap och dill.
  5. Salta och peppra.
  6. Ställ kallt.

Avokadofyllning

  1. Dela och kärna ur avokadon.
  2. Gröp ut köttet och skär i skivor.
  3. Dela citronen och pressa över juicen.

Täcke

  1. Vispa crèmefraichen med pepparrot, citronskal och salt med elvisp några minuter, tills den tjocknar (blir lös först).

Montering

  1. Skär lingongrova enligt illustrationen nedan.
  2. Varva fyllning och lingongrova.
  3. Börja och avsluta med lingongrova.
  4. Bred/spackla tårtan med crèmefraiche-blandningen.
  5. Dekorera.

 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.