4 5 1 48 röster

Smörre-smörgåstårta med LingonGrova

Bjud gästerna på en riktigt god och vacker Smörre-smörgåstårta. Färsk LingonGrova ger en mustig bas och toppingen är inspirerad av klassiskt somriga smörrebröd. Detta är en smörgåstårta att imponera med!


Ingredienser

  • 2 paket LingonGrova
  • 400 g cream cheese
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 ägg
  • Grön sparris
  • Kallrökt lax i skivor
  • Räkor
  • 3 msk forellrom
  • Rostbiff i tunna skivor
  • Riven pepparrot
  • Kapris cocktail
  • Rädisor
  • Dill
  • Svartpeppar och salt efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Hacka dill, gräslök och persilja. Blanda ihop cream cheese, crème fraiche och de hackade örterna till en kräm. Salta och peppra efter smak.
  2. Koka äggen och dela dem på mitten. Ansa och koka sparris i cirka tre minuter och kyl med kallt vatten. Skär rädisor i tunna skivor.
  3. Lägg ut 8 skivor Lingongrova enligt videons instruktioner. Bred på ett lager cream cheese-fyllning och upprepa 2 gånger.
  4. Toppa med snurrade laxskivor, snurrad rostbiff, räkor, ägg, rom, riven pepparot, cocktail kapris, rädisor, dill och gräslök.