Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Bjud gästerna på en riktigt god och vacker Smörre-smörgåstårta. Färsk LingonGrova ger en mustig bas och toppingen är inspirerad av klassiskt somriga smörrebröd. Detta är en smörgåstårta att imponera med!
Ingredienser
2 paket LingonGrova
400 g cream cheese
3 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad persilja
0.5 dl finskuren gräslök
2 ägg
Grön sparris
Kallrökt lax i skivor
Räkor
3 msk forellrom
Rostbiff i tunna skivor
Riven pepparrot
Kapris cocktail
Rädisor
Dill
Svartpeppar och salt efter smak
Tillagning
Gör så här
Hacka dill, gräslök och persilja. Blanda ihop cream cheese, crème fraiche och de hackade örterna till en kräm. Salta och peppra efter smak.
Koka äggen och dela dem på mitten. Ansa och koka sparris i cirka tre minuter och kyl med kallt vatten. Skär rädisor i tunna skivor.
Lägg ut 8 skivor Lingongrova enligt videons instruktioner. Bred på ett lager cream cheese-fyllning och upprepa 2 gånger.
Toppa med snurrade laxskivor, snurrad rostbiff, räkor, ägg, rom, riven pepparot, cocktail kapris, rädisor, dill och gräslök.