Kort om Pågen

Pågen är Sveriges ledande bageri inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor, korv- och hamburgerbröd som är naturligt goda.

Vi är ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878 då Anders och Matilda Påhlsson började baka och sälja bröd i sitt hem på Tallgatan i Malmö.

Läs mer om vår historia

Pågen startade som ett litet bageri, och samma bagarkunskap präglar fortfarande brödbaket, om än i mycket större skala. Idag har vi två bagerier i Malmö och Göteborg där våra duktiga medarbetare bakar varje dag. Vi bakar för framtida generationer, för det vi bakar vill vi kunna ge till våra barn.

Läs mer om hur vi bakar med kärlek

Pågen har ett 40-tal olika matbröd i sortimentet, bland annat kända varumärken som LingonGrova, Levain och Hönökaka, men även Nordens mest sålda fikabröd Gifflar. Vi bakar också världens mest populära skorpor. Totalt bakar Pågen ca 60 olika produkter.

Läs mer om våra produkter
 
Affärsidé:
Pågen bakar, utvecklar och marknadsför ett färskt bagerisortiment som är särskiljande, lönsamt och konsumentens självklara val.

Vision:
Att vara en naturlig del av alla tillfällen.

Mission:
Vi bakar för framtida generationer - det vi bakar vill vi kunna ge till våra barn.

Marknader:
Våra matbröd säljs i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island och Tyskland. Gifflar och Krisprolls exporteras till ca 25 länder.

Produktion:
Två bagerier, ett i Malmö och ett i Göteborg.

Huvudkontor:
Malmö, i anslutning till det egna bageriet.

Ekonomi:
Omsättning 4 miljarder SEK

Årsanställda:
1437

Bagare från för blandar till en deg | Pågen Levain deg i produktion | Pågen Grovt mörkt bröd med avokado och tomat | Pågen Rostad macka med vallmofrö och kallrökt lax | Pågen