CSR och sponsring

På Pågen bakar vi med kärlek. Det styr hela vår verksamhet och präglar även vår syn på omvärlden och vårt samhällsansvar. Genom engagemang och sponsring vill vi bidra till organisationer och initiativ som hjälper människor till en bättre vardag.

 

Pågen nationell huvudpartner till Stadsmissionen

Sedan slutet av 2020 är Pågen nationell huvudpartner till Sveriges Stadsmissioner, som gör ett mycket viktigt arbete för människor i utsatthet. Partnerskapet innebär bland annat ekonomiskt stöd till Stadsmissionens verksamhet runt om i landet. Vi bidrar även lokalt till verksamheter i Malmö och Göteborg, där vi har våra bagerier. Målet är att bidra till att barn, unga och familjer som lever i utsatthet och utanförskap får stöd och en förbättrad livssituation.

Samhällsengagerande projekt

Pågen är en viktig samhällsaktör, inte minst lokalt i Malmö och Göteborg där våra bagerier och kontor finns. Vi samarbetar med olika organisationer som med stort ansvar, omtanke och engagemang hjälper människor i behov av stöd. Genom åren har vi gett bidrag till organisationer som Rädda Barnen, Barncancerfonden och Unicef.

Pågen stödjer även föreningen Hela Malmös verksamhet med fokus på barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden, samt Aktiv Skolas arbete. Aktiv Skola fokuserar på områden som droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning och erbjuder utbildningsmaterial till Sveriges alla skolor.

Stöd till sportevenemang och SOK

Vi vill främja arrangemang som gynnar folkhälsan och bidrar till att fler människor rör på sig. Därför har vi samarbeten med flera större sportevenemang, som Gothia Cup, Åhus Beach och Halör Cup.

Under 2021 och 2022 har Pågen ett samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, vars grundläggande värderingar vi delar. SOK ger idrottare i de olympiska idrotterna stöd och möjlighet att utvecklas till att nå världstoppen. Visionen är att inspirera och skapa engagemang som bidrar till att bygga en bättre värld. Pågen stödjer SOK:s projekt Bra Bränsle, där man vägleder idrottare och hälsomedvetna konsumenter till bra mat och sprider kunskap om kostens betydelse för hälsa och prestationsförmåga.

Genom våra medarbetare stödjer Pågen även barn- och ungdomsverksamhet inom idrotten och andra ideella sammanhang. Då vi redan stödjer ett flertal projekt och arrangemang har vi i nuläget inte möjlighet att ta in nya initiativ.

Vi stöttar organisationer och initiativ som kan göra skillnad.
Pågen i samarbete med stadsmissionen | Pågen