Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En ljuvlig smörgåstårta med lager av färsk Roast‘n Toast fylld av krämig räk- och laxröra. Minst lika god på insidan som den är fin på utsidan. Den här kommer garanterat imponera!
Ingredienser
Du behöver:
27 skivor Roast n toast
Skagenröra:
½ rödlök
1 msk pressad citron
480 g Handskalade Räkor
1,5 dl creme fraiche
1 dl Majonnäs
1 dl finhackad färsk dill
Salt och peppar efter smak
Laxröra:
½ rödlök
1,5 dl creme fraiche
1 msk pressad citron
½ dl finhackad färsk dill
150 g kallrökt eller gravad lax
Salt och peppar efter smak
Dekoration:
ca 2 dl creme fraiche
1 skiva kallrökt/gravad lax
1 ½ gurka
Några dillvippor
Tillagning
Gör så här:
Skagenröra
Finhacka rödlök och dill. Blanda creme fraiche och majonnäs i en medelstor bunke, blanda ner dill och rödlök samt räkorna. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå kylt tills det är dags att montera smörgåstårtan.
Laxröra
Dela laxen i ca 1 cm stora bitar, spara en skiva till dekoration. Finhacka rödlöken.
Blanda ner creme fraiche, rödlök, dill och lax i en medelstor bunke. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå kylt tills det är dags att montera smörgåstårtan.
Smörgåstårta
Skagenröra: Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop creme fraiche och majonnäs, rör ner finhackad rödlök, dill och räkor. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå i kyl.
Laxröra: dela laxen i mindre bitar (spara en skiva till dekoration). Blanda ner creme fraiche, finhackad rödlök, dill och lax. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå i kyl.
Hyvla gurkan med en osthyvel så du får tunna slantar. Låt ligga i en skål med vatten tills det är dags att dekorera.
Skär av kanterna av bröden och lägg åt sidan (Tips! Gör brödfries eller krutonger av dem).
Lägg ut nio brödskivor på en stor skärbräda. För att få den runda formen kan du använda en stor skål och pressa ner på skivorna och sedan skära runt. Upprepa så du har tre cirklar av brödskivor, gör lager två och tre lite mindre för varje gång för att skapa rätt form på tårtan. Lägg undan andra och tredje lagret.
Börja med första lagret bröd och bred på ett rikligt lager skagenröra. Lägg mest av fyllningen i mitten för att skapa en rund form på tårtan. Lägg på nästa lager bröd och sprid ut laxröran på samma sätt.Lägg på det översta lagret bröd och täck sedan tårtan med creme fraiche.
Dekorera genom att lägga gurkskivor runt tårtan i ett lapptäcke. Snurra en laxskiva till en ros och placera den på toppen tillsammans med en dillvippa.