X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Vi bakar med kärlek

Det är kärnan i allt vi gör, t.ex. att baka färska goda produkter på svenskt mjöl och att ta hand om rester genom vårt kretsloppsarbete.

Att baka med kärlek är med oss i allt vi gör och handlar om att ha omtanke om råvaror och produkter, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser. 

Färska bröd för alla tillfällen

Vi gillar alla olika och därför har Pågen ett brett sortiment av färska mat- och kaffebröd som är naturligt goda. Alla våra matbröd bakas givetvis utan konserveringsmedel. Brödens hållbarhet beror helt och hållet på mycket god hygien i bagerierna. 

Våra bröd packas direkt från ugnen och levereras färska till din butik. Du kan lita på att de aldrig varit frysta och därmed heller inte tinade i butik.

 Läs mer om våra färska bröd 

Vi bakar där mjölet växer

Så långt det är möjligt väljer vi att baka med svenska råvaror. Mjölet mals i våra egna kvarnar som ligger i anslutning till våra bagerier och spannmålet odlas på åkrar i närheten av bönder vi har ett nära och långsiktigt samarbete med.

Detta ger oss en bättre kontroll över våra råvaror både vad gäller deras kvalitet och miljöpåverkan, och vi kan också vara med och bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt jordbruk.

Läs mer om våra svenska råvaror

Returbröd blir jäst i vårt unika kretslopp

Pågen bakar bröd för att det ska ätas, inte slängas och vi arbetar aktivt med att minska svinn inom alla delar av vår verksamhet.

De bröd som inte blivit sålda i butiken tar vi tillbaka så att de kan bli en del av vårt kretslopp. Av dessa och av rester från våra bagerier gör vi jäst som sedan används vid bakningen av nya bröd.

Så fungerar vårt kretslopp 

Vi bryr oss om framtiden

Bröd är klimatsmart mat om man jämför med många andra livsmedel. Det är vi glada för, men det betyder inte att vi slår oss till ro. Dagligen strävar vi efter att ytterligare minska vår påverkan på miljö och omvärld.

Utöver vårt kretsloppsarbete och utvecklingen av svenskt hållbart spannmål arbetar vi givetvis också med många andra hållbarhetsfrågor, t.ex. emballage, transporter, energi och sociala frågor.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Medarbetare med stort engagemang

Det är våra medarbetares engagemang som skapar den gemenskap och familjeanda som präglat vårt företag i över 140 år och som i slutändan gör det möjligt för oss att säga att vi bakar med kärlek.

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att Pågen ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer.

Pågens arbetsmiljöarbete 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.