Omtanke hela vägen till ditt bord

Att baka med kärlek handlar om att ha en omsorg om råvaror och produkter, våra medarbetare, våra konsumenter och om våra gemensamma resurser. Det är grunden till vår viktigaste uppgift: att sätta färskt bröd på bordet varje dag.

LantGoda Surdegsbröd med kallpressad olja | Pågen

Färska bröd för alla tillfällen

Vi gillar alla olika och därför har Pågen ett brett sortiment av mat- och kaffebröd. Bröd är ett gott och enkelt sätt att fylla på med energi och massor av nyttigheter – från tidig frukost till sista kvällsmackan. Majoriteten av svenska konsumenter ser faktiskt brödet som en räddare i vardagen.

För oss är färskt bröd en hjärtefråga och vi vet att det är vad de allra flesta vill ha på bordet. Som konsument ska man kunna förvänta sig att ett bröd från Pågen håller sig färskt och gott i många dagar. Därför bakar vi på natten och levererar varje dag nybakade bröd direkt från ugnen utan att ta omvägen via frysen.

 Läs mer om våra färska bröd 

vete ax i handen | Pågen

Vi väljer svenska råvaror

Så långt det är möjligt bakar vi med svenska råvaror. Mjölet är vår viktigaste ingrediens och mals i våra egna kvarnar som ligger i anslutning till bagerierna. Spannmålet är närodlat av bönder som vi har ett nära och långsiktigt samarbete med.

Detta ger oss råvaror med hög kvalitet och låg miljöpåverkan. Vi kan också vara med och bidra till utvecklingen av ett hållbart och livskraftigt svenskt jordbruk.

Läs mer om våra svenska råvaror

Skördetröska i sädesfälten | Pågen

För oss är miljön en färskvara

Att värna om miljön är något vi ska göra varje dag.
Det är faktiskt en färskvara – precis som Pågens färska bröd.

För oss är det avgörande att vårt hållbarhetsarbete har verklig effekt. Därför prioriterar vi de områden där vi kan göra verklig skillnad och där våra insatser skapar störst positiv effekt. Vi är med och driver utvecklingen mot en mer hållbar svensk odling, och vill med färskt bröd bidra till minskat matsvinn. På så sätt blir våra bröd ett klimatsmart val för konsumenten.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

smakhjuls modell för pågens bröd | Pågen

Smak är lite av en vetenskap

Smaken är central för oss på Pågen och vilket bröd du än väljer vill vi ge dig en upplevelse full av njutning. Det arbetet börjar redan när vi utvecklar recept och väljer råvaror och fortsätter i bageriet där temperatur och gräddningstid bidrar till brödets smak och konsistens.

I provköket arbetar vi ständigt med att utveckla brödsortimentet och provar oss fram till precis rätt balans mellan smaker som syra, sötma och sälta. Varje vecka provsmakar vi dessutom alla produkter i sortimentet och om det är något vi inte är nöjda med så åtgärdar vi det. Så att du alltid kan lita på att Pågens bröd ger dig den där smakupplevelsen som du förväntar dig.

Läs mer om vårt sortiment

Levain bröd i produktion | Pågen

Våra bagerier - hjärtat i Pågen

Det är här vi bakar med kärlek. Varje dag, året om, sprids doften av nybakat från våra bagerier. För att kunna leverera gott bröd med rätt kvalitet kontrolleras hela processen noggrant – från den jäsande degen till de paketerade bröden. Vi har högt ställda hygienkrav på våra lokaler, utrustning och alla som vistas i bageriet. Båda våra bagerier är certifierade enligt FSSC22000 och IFS Food som är standarder för livsmedelssäkerhet. Det är ett kvitto på säker livsmedelsproduktion och att ditt bröd är en produkt av hög kvalitet.

Bagerimedarbetare pågen anställda | Pågen

Det är vi som bakar med kärlek

Varje medarbetare har en viktig roll för att vi ska kunna leverera gott färskt bröd varje dag. Det är också deras engagemang som skapar den gemenskap och familjeanda som har präglat vårt företag i över 140 år.

En god arbetsmiljö där alla medarbetare mår bra är en förutsättning för att Pågen ska kunna fortsätta att baka bröd med kärlek även till kommande generationer.

Läs mer om arbetsmiljöarbetet under Vårt hållbarhetsarbete