Vi bakar med kärlek

Det är kärnan i allt vi gör, t.ex. att baka färska goda produkter på svenskt mjöl och att ta hand om rester genom vårt kretsloppsarbete.

Att baka med kärlek är med oss i allt vi gör och handlar om att ha omtanke om råvaror och produkter, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser. 

Färska bröd för alla tillfällen

Vi gillar alla olika och därför har Pågen ett brett sortiment av färska mat- och kaffebröd som är naturligt goda. Alla våra matbröd bakas givetvis utan konserveringsmedel. Brödens långa hållbarhet beror till stor del på mycket god hygien i bagerierna, men också de råvaror vi använder t.ex. surdeg. Ju längre brödet håller sig färskt desto mindre är risken att det hamnar i dina sopor på grund av att det blivit torrt eller dåligt

Våra bröd packas direkt från ugnen och levereras färska till din butik. Du kan lita på att de aldrig varit frysta och därmed heller inte upptinade i butik.

 Läs mer om våra färska bröd 

Vi bakar där mjölet växer

Så långt det är möjligt väljer vi att baka med svenska råvaror. Mjölet mals i våra egna kvarnar som ligger i anslutning till våra bagerier och spannmålet odlas på åkrar i närheten av bönder vi har ett nära och långsiktigt samarbete med.

Detta ger oss en bättre kontroll över våra råvaror både vad gäller deras kvalitet och miljöpåverkan, och vi kan också vara med och bidra till utvecklingen av ett hållbart svenskt jordbruk.

Läs mer om våra svenska råvaror

Vi bryr oss om framtiden

Bröd är klimatsmart mat om man jämför med många andra livsmedel. Det är vi glada för, men det betyder inte att vi slår oss till ro. Dagligen strävar vi efter att ytterligare minska vår påverkan på miljö och omvärld.

Arbetet för minskat matsvinn och utvecklingen av svenskt hållbart spannmål tillhör våra prioriterade frågor, men vi arbetar givetvis också med många andra hållbarhetsfrågor, t.ex. förpackningar, transporter, energi och arbetsmiljöfrågor.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Surdegens många fördelar

Surdeg förknippas ofta med kvalitet, tradition, hälsa och omsorg. Vår egen surdeg är en viktig ingrediens i våra bröd, inte minst för att den ger bröden en ökad hållbarhet och minskar risken för matsvinn i hemmen. Dessutom bidrar den till våra färska bröds goda smak och härliga konsistens.

Läs mer om surdeg här

Medarbetare med stort engagemang

Det är våra medarbetares engagemang som skapar den gemenskap och familjeanda som präglat vårt företag i över 140 år och som i slutändan gör det möjligt för oss att säga att vi bakar med kärlek.

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att Pågen ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer.

Pågens arbetsmiljöarbete 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.