Vi bakar
med kärlek

Att baka med kärlek är med oss i allt vi gör. Det handlar om att ha omtanke om råvaror och produkter, våra medarbetare, våra konsumenter och om våra gemensamma resurser - både nu och i framtiden.

Färska bröd för alla tillfällen

Vi gillar alla olika och därför har Pågen ett brett sortiment av färska mat- och kaffebröd som är naturligt goda. Alla våra matbröd bakas givetvis utan konserveringsmedel. Brödens långa hållbarhet beror till stor del på mycket god hygien i bagerierna, men också de råvaror vi använder t.ex. surdeg. Ju längre brödet håller sig färskt desto mindre är risken att det hamnar i dina sopor på grund av att det blivit torrt eller dåligt

Våra bröd packas direkt från ugnen och levereras färska till din butik. Du kan lita på att de aldrig varit frysta och därmed heller inte upptinade i butik.

 Läs mer om våra färska bröd 

Vi väljer svenska råvaror

Så långt det är möjligt bakar vi med svenska råvaror. Mjölet mals i våra egna kvarnar som ligger i anslutning till våra bagerier och spannmålet odlas på åkrar i närheten av bönder vi har ett nära och långsiktigt samarbete med.

Detta ger oss råvaror med hög kvalitet och låg miljöpåverkan, och vi kan också vara med och bidra till utvecklingen av ett hållbart livskraftigt svenskt jordbruk.

Läs mer om våra svenska råvaror

Hållbarhet - nu och i framtiden

Bröd är klimatsmart mat om man jämför med många andra livsmedel. Det är vi glada för, men det betyder inte att vi slår oss till ro. Dagligen strävar vi efter att ytterligare minska vår påverkan på miljö och omvärld.

Bland annat arbetar vi för att minska matsvinnet och för att bidra till ett hållbart livskraftigt svenskt jordbruk. Vår ambition är också att alltid tänka resurseffektivt och välja hållbara material och råvaror, t.ex. inom förpackningar, transporter och energi.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Vi bakar med egen surdeg

Surdeg förknippas ofta med kvalitet, tradition, hälsa och omsorg. Vår egen surdeg är en viktig ingrediens i våra bröd, inte minst för att den ger bröden en ökad hållbarhet och minskar risken för matsvinn i hemmen. Dessutom bidrar den till våra färska bröds goda smak och härliga konsistens.

Läs mer om surdeg här

Medarbetare med stort engagemang

Det är våra medarbetares engagemang som skapar den gemenskap och familjeanda som präglat vårt företag i över 140 år och som i slutändan gör det möjligt för oss att säga att vi bakar med kärlek.

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att Pågen ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer.

Pågens arbetsmiljöarbete