Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En smörgåstårta behöver inte vara stor för att vara god. Bjud på en mini-smörgåstårta med Hönö Skärgårdskaka för en perfekt middag för få. Med tapas-inspirerade topping blir den ännu godare!
Ingredienser
Fyllning 1:
1dl Röd pesto
1dl crème fraiche
1dl färskost
1dl finhackad rödlök
0,5dl riven parmesanost
Fyllning 2:
1dl soltorkade tomater (hackade i små bitar)
1dl crème fraiche
1dl färskost
0,5dl hackad basilika
Topping:
Rucola
1 förpackning minimozzarella
Hackad rödlök
Några knippen basilika
1 förpackning Körsbärstomater
Riven parmesanost
Gröna oliver
1 förpackning serranoskinka
Tillagning
Gör så här
Finhacka rödlöken och blanda sedan ner den ihop med färskost, crème fraiche, riven parmesanost och röd pesto för att göra den första röran.
Hacka basilikan, och soltorkade tomaterna i små bitar. Rör ihop med färskost och crème fraiche för att göra den andra röran.
Lägg ut Hönökakorna och bred på röra ett. Lägg på ett till lager Hönökaka och bred på den andra röran. Lägg på det sista lagret Hönökaka och bred på resten av röra ett.
Toppa med rucola, serranoskinka, körsbärstomater, gröna oliver, finhackad rödlök, riven parmesan och några knippen färsk basilika.