Alltid färskt – aldrig fryst

Vi vet att de allra flesta vill ha färskt bröd, därför lägger vi inte våra nybakade bröd i frysen. Våra bröd packas direkt från ugnen och levereras färska till din butik.

Alla våra matbröd bakas givetvis helt utan konserveringsmedel. Brödens hållbarhet beror bland annat på god hygien i bagerierna och att ingen rör bröden när de är färdigbakade.

Färskt är gott

90 procent av svenska konsumenter tycker att ett påsförpackat bröd ska vara färskt när man köper det. Det tycker vi också. Därför bakar vi på natten och kör ut färska bröd till dagligvaruhandeln varje dag.

78 procent menar också att ett bröd som varit fryst inte är färskt. Men i nuläget finns det inga tydliga märkningsregler som gör det lätt att se om ett bröd varit fryst. Då blir det svårt för konsumenterna att göra medvetna val. Därför har vi en tydlig bakdagsetikett som visar när brödet är bakat och att det inte varit fryst eller är upptinat i butiken.

FRYS IN HEMMA

Många vill själv kunna frysa in sitt bröd, men 70 procent vill inte frysa om ett bröd som redan varit fryst. Att hemma kunna frysa in hela eller delar av brödet gör också att risken för att brödet hamnar i matavfallspåsen minskar.

Källa: YouGov, Bröd och färskhet maj 2017

LÅNG HÅLLBARHET UTAN KONSERVERINGSMEDEL

Vi får ofta frågan hur våra matbröd kan hålla sig färska så länge. Svaret är att vi är väldigt måna om hygienen i bagerierna, t.ex. extra ren luft, bra rutiner för rengöring av utrustning och strikta hygienregler för personer som vistas i bageriet. Dessutom är det ingen som tar i det färdigbakade brödet innan det förpackas i sin påse. På så sätt kan vi baka allt vårt matbröd utan konserveringsmedel. Även surdegen som vi har i alla våra bröd gör att de håller längre.

------

Små butiker har inte leverans varje dag. En mindre del (1,7%) av vår försäljning är produkter som säljs via grossister till storhushåll som skolor och sjukhus. Dessa måste av logistiska skäl frysas, likaså produkter till marknaden i Norge.

Om brödens hållbarhet

Bröd som inte säljs blir till jäst i vårt kretslopp

LÄS MER

När är brödet gammalt? Vad kan man göra med det då?

LÄS MER

Så förvarar du bäst ditt bröd för lång hållbarhet

LÄS MER

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.