Foodservice

Pågen bakar många av svenska folkets favoritbröd och vi vill gärna att det ska gå att njuta av dem även utanför det egna hemmet. Därför är våra bröd tillgängliga också via offentliga kök och storhushåll.

När du beställer bröd från Pågen får du bröd som dina matgäster kommer att älska – för smakens skull, för hälsans skull eller för att det är deras favoritbröd hemifrån. 

Kontakta Pågen Foodservice

Dennis Livgren

Regional Account Manager

Södra Sverige

dennis.livgren@pagen.se
0765-353953

Mattias Olsson

Regional Account Manager

Norra Sverige

mattias.olsson@pagen.se
0706-081354

Kontakta Pågen Foodservice

Magnus Lindén

Key Account Manager

magnus.linden@pagen.se
0705-503218

Tobias Thorbert

Account Manager

tobias.thorbert@pagen.se
040-323727

Att tänka på när du upphandlar bröd

Det är inte alltid helt enkelt att göra en upphandling och det är många saker man ska tänka på. Vi vill göra det lättare för dig att upphandla bröd och delar gärna med oss av vår kunskap.

För att du ska få de bröd som passar just dina gäster har vi sammanställt några tips på hur du kan ställa dina krav i förfrågningsunderlaget. Ju tydligare du formulerar din specifikation desto troligare är det att du får vad du söker.

  • Ska brödet vara färskt eller fryst? Färskt bröd distribueras direkt av Pågen. Fryst bröd levereras via grossist.

  • Se över vilket behov ni har och vilka typer av bröd som behövs i er verksamhet.

  • Ställ krav på t ex nyckelhålsmärkning, osötat, fiber- och fullkornsmängd.

  • Ställ krav på produktens vikt (per bröd, per styck vid portionsbröd och ev även maxvikt för emballage).

  • Krav på ingående ingredienser är att föredra vid upphandling av bröd via grossist för att ni ska få det ni söker (t ex specifika sädesslag, surdeg, fröer, smaksättning).

  • Ställ hållbarhetskrav utifrån Upphandlingsmyndighetens rekommendation. Vid upphandling av färskt bröd är det fler parametrar att se över.

  • Ta kontakt med brödleverantörer inför er upphandling för att stämma av respektive leverantörs förutsättningar.

  • Leverans via distributionscentral är att föredra för miljön, men även för att ni ska få in svar från flera leverantörer. Leverans av låga volymer till flera enheter är det få som klarar.

  • Ställ produktspecifika krav men tänk på att ett mer öppet krav ger fler leverantörer möjligheten att svara.

  • Gör er research gällande vilket sortiment som finns att tillgå. Flera risktäckande bagerier har t ex inte ett konditori-sortiment, därför kan det vara bra att se över om en delad upphandling är möjlig.

 

Boka gärna ett anbudsmöte med en av våra säljare för att få fler tips och råd när det är dags att upphandla bröd.