Härligt osötat surdegsbröd med en fyllig, rustik ton av fullkornsvete. Bakat med dinkel och havre som tillsammans med gula linfrön och vetegroddar ger brödet karaktär. Njut av den goda smaken som rundas av med extra fin kallpressad rapsolja från Österlen.
Vetemjöl1, vatten, surdeg på vete (14%), fullkornsvetemjöl1, 2, krossade fullkornskärnor av durum- och dinkelvete2, dinkelvetemjöl1 (4%), havregryn1, 2, havreskållning1, 2, vetegluten1, gula linfrö, jäst, kallpressad rapsolja1 (1%), fullkornsrågmjöl1, 2, vetegroddar, socker1 (endast som jästnäring), malt av korn och vete, salt.
1 Svenskodlad råvara.
2 Fullkornsingrediens.
Fullkornshalten i brödet är 24% vilket motsvarar 36% av torrvikten.
SVENSKT MJÖL
93% mjöl från svenskodlat spannmål malt i egen kvarn.
Överkänslighet
Innehåller gluten.
Läs mer om överkänslighet
Vikt per förpackning: 650 g
Näringsvärde | Per 100 g | Per Skiva (38 g) Per (0 g) |
Energi | 1096 kJ / 262 kcal | 416 kj / 100 kcal 0 kj / 0 kcal |
Fett | 3 g | 1,1 g 0 g |
Varav mättat fett | 0,4 g | 0,2 g 0 g |
Kolhydrater | 45 g | 17,1 g 0 g |
Varav sockerarter | 4,1 g | 1,6 g 0 g |
Fiber | 5 g | 1,9 g 0 g |
Protein | 11 g | 4,2 g 0 g |
Salt | 0,92 g | 0,3 g 0 g |