Ugnsgratinerad chèvre och rödbetsröra Recept | Pågen
5 5 1 2 röster

Ugnsgratinerad chèvre och rödbetsröra


Ingredienser

Till 4 personer:

  • 4 skivor Garant Brioche
  • 4 skivor chèvre, ca 50 g styck
  • 1 msk smör
  • Färsk körvel eller persilja

Rödbetsröra:

  • 200 g inlagda rödbetor
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk mörk balsamvinäger
  • 1 äggula
  • Salt
  • Vitpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Ta de inlagda rödbetorna ur burken, skaka av vätskan och låt torka på hushållspapper. Tärna rödbetorna fint. Blanda honungen med vinägern i en skål. Tillsätt rödbetstärningarna samt äggulan och rör runt så det blandas väl. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt in i ugnen på 225˚C. Lägg getostskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga tills chèvren börjar smälta och får fin gyllene yta, ca 6-7 minuter.
  3. Bred smör på båda sidor av brödet och stek i medelvarm panna tills de blir gyllene.
  4. Lägg en skiva chèvre på varje brödskiva, toppa med rödbetsröran och färska örter.