X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Tapasmacka med kallskuret, snackmorötter och soltorkad tomatcrème
30 minuter
3 5 1 1 röster

Tapasmacka med kallskuret, snackmorötter och soltorkad tomatcrème

Det första jobbet innebar visst fler övertidstimmar än väntat. Men i regel är det just när man har alldeles för mycket att göra som man ska unna sig en paus. Och en extra lyxig macka.


Ingredienser

4 portioner

Tomatcrème

  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl tapenade soltorkade
  • tomater
  • salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor vetelevain
  • 2 msk olivolja
  • 130 g tapenade svarta oliver
  • 150 g Tapas de España
  • 1 dl rödbetsskott

Till servering

  • Marinerade kronärtskockor och snackmorötter

Tillagning

  1. Tomatcrème: Rör samman majonnäs och tapenade och smaka av med salt.
  2. Skala och dela vitlöksklyftan på mitten och gnid snittytorna mot brödskivorna. Stek bröden gyllene i olivoljan i en stekpanna.
  3. Bred olivtapenade på bröden, lägg på Tapas de España: chorizo, skinka och lomo. Toppa med rödbetsskott.
  4. Servera med tomatcrème, marinerade kronärtskockor och snackmorötter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.