4 5 1 24 röster

Taco-smörgåstårta

Galen i tacos? Galen i Hönökaka? Denna matiga smörgåstårta passar lika perfekt till vardag som till fest.


Ingredienser

6–8 personer

  • 4 skivor Pågen Hönökaka
  • 500 g valfri färs
  • 1 burk majs
  • 1 rödlök
  • 1 burk valfri taco sås
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g cream cheese
  • Riven ost
  • Tacokrydda
  • 1 Kruksallad
  • 1 Gurka
  • 1 förpackning Körsbärstomater
  • 2 st Avokado
  • Koriander
  • Nachos

Tillagning

Gör så här

  • Stek färsen tillsammans med rödlök, majs, tacokrydda och lite vatten.
  • Blanda crème fraiche och cream cheese i en skål till röra.
  • Lägg två skivor Hönökaka på en plåt med bakplåtspapper.
  • Varva färsen med cream cheeseröra, taco sås och ost.
  • Lägg två skivor Hönökaka ovanpå.
  • Täcks med cream cheeseröra och ost.
  • Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg.
  • Toppa med grönsaker och tryck fast nachosen runt om med hjälp av cream cheeseröran
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.