Snittar med grönkål, crème fraiche & fetaoströra - Recept | Pågen
15 minuter
5 5 1 35 röster

Snittar med grönkål och fetaoströra

Gör en krämig röra på grönkål, fetaost och crème fraiche. Perfekt att bre på rostat surdegsbröd och servera som snacks eller tilltugg innan middagen.


Ingredienser

1 port

  • 100 g grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 g fetaost
  • 1 msk crème fraiche
  • 3 skivor Pågen Surdegsbröd LantGoda
  • Smör eller olivolja till stekning

Tillagning

  1. Ta bort stjälken från grönkålsbladen och hacka bladen grovt.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja. Tillsätt grönkål och en hel vitlöksklyfta och stek i några minuter. Tillsätt några matskedar vatten och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Släng bort vitlöksklyftan och låt svalna.
  3. Smula fetaosten i en bunke. Blanda ner grönkålen och crème fraiche.
  4. Rosta bröden i brödrost. Bre ut halva röran på en skiva, lägg på en annan skiva och bre på resterande del av röran. Lägg på den tredje brödskivan. Skär i fyra lika stora delar.