Panzanella á la Pågen
5 5 1 0 röster

Panzanella á la Pågen

Sommarfräsch och smakrik tomatsallad med ugnsrostade krutonger av Levain. Ta vara på brödet till sista smulan!


Ingredienser

4 pers.

  • 300 g Pågen Levain
  • 700 g tomater, i olika färger och former
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Tillagning

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar på ca 1-2 cm, och sprid ut på en plåt.
  2. Ringla över lite olivolja, salt och pressad vitlök, blanda runt.
  3. Ställ in i ugnen och rosta på 200 grader i 10 minuter eller tills brödtärningarna fått lite färg.
  4. Hacka tomaterna och lägg dem i en sil. Pressa dem försiktigt i händerna så att de vätskar av sig. Låt stå i silen en stund för att rinna av.
  5. Hacka gurka, rödlök och grillad paprika.
  6. Rör ihop en dressing av olja och rödvinsvinäger.
  7. Blanda allt i en skål med kapris, brödtärningar och dressingen.
  8. Smaksätt med salt, peppar och basilikablad.