X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Toscansk tomatsoppa
5 5 1 6 röster

Toscansk tomatsoppa

Pappa al pomodoro


Ingredienser

  • 4 pers
  • 250 g körsbärstomater
  • 390 g krossade tomater
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar 
  • salt
  • peppar

Tillagning

Gör så här:
Hacka vitlök och basilika och fräs i olivoljan. 
Halvera körsbärstomaterna och lägg i grytan tillsammans med de krossade tomaterna. Riv ned brödet i mindre bitar och lägg i.
Fyll på med vatten och smula ned buljongtärningarna. 
Låt puttra i ca 20 minuter och smaka sen av med salt och peppar. 

Servera med bröd stekt i olivolja. 

Fler recept med

Andra gillar också

”Left over”-toast Tomatsås
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.