Smörgåsbakelser med varmrökt lax och räkor - Recept | Pågen
45 minuter
3 5 1 23 röster

Smörgåsbakelser med lax och räkor

Smörgåsbakelser är en personlig variant av dopklassikern smörgåstårta – med dessa är det lätt att ge ett bra första intryck.


Ingredienser

4 portioner

Fyllning

  • 1 liten rödlök
  • 1/2 ask (à 20 g) färsk dill
  • 1/2 förp (à 460 g) handskalade räkor i lake
  • 2 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • 125 g varmrökt lax


Montering

  • 1/2 förp (à 250 g) snacksgurka
  • 4 rädisor
  • ca 25 g ärtskott
  • 1/2 förp (à 460 g) handskalade räkor

 

  • 4 Hönö Bohuskaka
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 (förp à 20 g) färsk dill

Tillagning

Gör så här

  1. Fyllning: Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Låt räkorna rinna av och grovhacka dem.
  2. Rör ihop lök, dill, majonnäs och räkor i en bunke. Krydda med svartpeppar. Bryt laxen i bitar och vänd försiktigt ner den i bunken.
  3. Montering: Hyvla långa remsor av gurkan med mandolin eller osthyvel. Hyvla eller skär rädisorna i tunna skivor. Skär ärtskotten i ca 2 cm långa bitar och vänd ihop dem med räkorna och krydda med svartpeppar.
  4. Fördela fyllningen på underdelarna av bröden och lägg på överdelarna som lock. Bred majonnäsen på sidorna och fäst gurkremsorna så att de sticker upp lite över kanten. Lägg räk- och ärtskottsblandningen på toppen och garnera med dill.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.