Surdegsgoda ägg och räkfestmacka
20 minuter
5 5 1 0 röster

Ägg- & räkfestmacka


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • 1 paket färsk spenat
  • 4 ägg
  • Räkor ca 250 g
  • 2 morötter
  • 1 liten ask med krasse
  • Röd Stenbitsrom 80 g
  • 1 citron
  • Salt, peppar

 

Dillmajonnäs

  • 4 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 1 stor vitlök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2-3 dl matolja (solros- eller druvkärneolja)
  • 1 liten knippa finhackad dill

Tillagning

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulorna med saltet. Fortsätt vispa och häll försiktigt i vitvinsvinägern.
  2. Lägg i vitlök och dijonsenap.
  3. Häll försiktigt i oljan under konstant vispning.
  4. Lägg i dill och vispa försiktigt ihop den med majonnäsen.
  5. Koka äggen i sju minuter och dela dem.
  6. Skölj spenaten väl.
  7. Skiva morötterna tunt (helst med en köksmandolin) och pressa över lite citronsaft.
  8. Lägg först på dillmajonnäs på brödet, sedan de kokta skivade äggen och räkorna. Dekorera med lite extra majonnäs, stenbitsrom, krasse och dra ett varv med pepparkvarnen över.


TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd färdig majonnäs med lite finhackad dill.