Skördemacka grönsaker med mozzarella - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Skördemacka grönsaker med mozzarella

Dags att skörda grönsaker från trädgårdslandet, kolonilotten eller balkongen? Ett gott sätt att njuta av dina nyskördade grönsaker är att grilla och lägga dem på en härligt rostad surdegsmacka tillsammans med krämig mozzarella. Resultatet blir en matig macka full av smak!


Ingredienser

  • Levain
  • Mozzarella
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • Kvisttomater
  • Gula tomater
  • Crema de balsamico
  • Chiliflakes, Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna på i en ugnssäker form (behåll gärna kvisten!). Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Rosta i ugn i ca 15-20 min.
  2. Medan tomaterna är i ugnen: använd osthyvel/rivjärn/mandolin för att skiva zucchini och aubergine i långa tunna skivor. Grilla eller stek zucchini och aubergine-skivorna snabbt så de får lite färg.
  3. Grilla surdegsbrödet lätt i stekpanna.

Montera ihop mackan med skivad mozzarella, rostade grönsaker och ringla över balsamico