Roquefortsallad med örtkrutonger | Pågen
20 minuter
5 5 1 0 röster

Roquefortsallad med örtkrutonger


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor ljust grovbröd, kantat i 2 x 2 cm tärningar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk franska örter, torkade
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 dl pasta, kokt och kall
  • 2 askar eller påsar blandsallad
  • 1 ask körsbärstomater, delade
  • 20 cm gurka, skivad
  • 4 dl majs
  • 2 paprikor, hackade
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 75 g grönmögelost, av roqueforttyp

Tillagning

Gör så här

  1. Stek brödtärningarna i olja tillsammans med örter och vitlök tills de fått fin färg.
  2. Lägg på hushållspapper för att torka.
  3. Blanda en sallad med pasta, grönsaker och ost.
  4. Fördela i fyra skålar med brödtärningarna på toppen.