4 5 1 5 röster

Vitlök och parmesan krutonger

Ta till vara på de sista skivorna rostbröd i påsen och gör egna krutonger som ger vilken soppa eller sallad som helst knaprigt tuggmotstånd och extra sälta. Ett enkelt och gott sätt att lyxa till måltiden!


Ingredienser

Ca 4 personer

  • En halv förpackning Pågen Rosta
  • En halv vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk riven parmesanost

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175c.
  2. Skär brödet i grova kuber. Lägg brödkuberna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den i oljan.
  4. Häll oljan över brödkuberna och rör runt lite.
  5. Riv parmesan och strö över krutongerna.
  6. Grilla i ugnen i några minuter, ta ut när krutongerna är gyllenbruna.
  7. Servera som topping till t.ex en soppa eller sallad.