Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ta till vara på de sista skivorna rostbröd i påsen och gör egna krutonger som ger vilken soppa eller sallad som helst knaprigt tuggmotstånd och extra sälta. Ett enkelt och gott sätt att lyxa till måltiden!
Ingredienser
Ca 4 personer
En halv förpackning Pågen Rosta
En halv vitlök
3 msk olivolja
3 msk riven parmesanost
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 175c.
Skär brödet i grova kuber. Lägg brödkuberna på ett bakplåtspapper på en plåt.
Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den i oljan.
Häll oljan över brödkuberna och rör runt lite.
Riv parmesan och strö över krutongerna.
Grilla i ugnen i några minuter, ta ut när krutongerna är gyllenbruna.
Servera som topping till t.ex en soppa eller sallad.