Ryggbiff med vitlöksbröd - Roast 'n Toast - Recept | Pågen
60 minuter
4 5 1 2 röster

Ryggbiff med chipotledressing och frasigt vitlöksbröd

Lägg på ett kol och njut av de långa, ljusa kvällarna. Den här rätten är tillägnad sommarens alla grillkungar och grilldrottningar!


Ingredienser

4 pers.

  • 400 g (ca) ryggbiff
  • 2 st majskolvar, förkokta


Chipotledressing

  • 2-4 tsk chipotle paste (Santa Maria)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt


Vitlöksbröd

  • 6-8 skivor Pågen Roast 'n Toast
  • 1 dl (ca) olivolja
  • 1-2 st vitlök, pressad
  • Salt


Tomat- och avokadosalsa

  • 2 st avokado
  • ½ st citron
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 st rödlökar
  • 1 kruka koriander, färsk
  • 1 st lime, skal och saft
  • Olivolja
  • Salt & svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Gnid in köttet med raps- eller olivolja. Salta och peppra.
  2. Dela majskolvarna.
  3. Grilla köttet.
  4. Grilla majskolvarna och vitlöksbrödet tills de är gyllenbruna, vänd ofta!


Chipotledressing

  1. Blanda alla ingredienser. Låt gärna stå kallt ett tag.


Vitlöksbröd

  1. Dela brödet och trä på grillspett.
  2. Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt, häll över brödet. Klart att grilla!


Tomat- och avokadosalsa

  1. Dela och kärna ur avokadon, skär i lite grövre bitar och blanda direkt med citronjuicen.
  2. Dela tomaterna, finhacka rödlöken och grovhacka koriandern.
  3. Blanda allt och smaka av med limeskal, limesaft, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.