X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Rostade räkor med basilikamajonnäs
15 minuter
3 5 1 4 röster

Rostade räkor med basilikamajonnäs


Ingredienser

4 pers.

  • 500 g räkor med skal (färska eller tinade)
  • 1 röd chilifrukt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 stjälk blekselleri


Basilikamajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1-2 msk finhackad basilika
  • salt och peppar 

Tillagning

  1. Börja med basilikamajonnäsen. Rör ihop äggulan med senap och pressad vitlök i ett glas.
  2. Blanda ner vinäger och tillsätt sedan oljorna droppvis under omröring.
  3. Blanda ner finhackad basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta räkorna i torr, het panna tills skalet fått lite färg.
  5. Tillsätt hackad röd chili (urkärnad) och fint skuren blekselleri samt lite grovmalen svartpeppar.
  6. Servera räkorna direkt med rostat bröd och basilikamajonnäs.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.