X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Rostad lingongrova med grönkålspesto och avokado
20 minuter
2 5 1 3 röster

Rostad lingongrova med grönkålspesto och avokado

Av grönkål och julens nötter går det lätt att mixa en läcker grönkålspesto. Håller cirka en vecka i kylskåp.


Ingredienser

Grönkålspesto (8 smörgåsar)

  • 200 g grönkål 
  • 40 g valnötter eller sötmandel
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl olivolja
  • ca 1 krm salt

 

Avokadomacka

  • 1 skiva LingonGrova
  • 2 msk grönkålspesto
  • 1/2 tomat
  • 1/2 avokado
  • smörgåskrasse

Tillagning

Grönkålspesto 

  1. Repa grönkålen och lägg den i kokande vatten i 1 minut. Häll av i en durkslag och spola kålen i kallt vatten.
  2. Krama hur bladen ordentligt med händerna och lägg dem i en mixerskål.
  3. Tillsätt nötter/mandel, citronsaft, skalad vitlök och olivolja. Mixa till en jämn smet.
  4. Smaka av med salt

 

Avokadomacka

  1. Rosta brödskivan och bred på pesto.
  2. Skiva tomat och avokado och lägg på mackan.
  3. Toppa med krasse.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.