X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Kreuzberg
25 minuter
5 5 1 0 röster

Kreuzberg

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. I Berlins mest folktäta stadsdel är musiken och konsten i centrum. Vi klev av U-Bahn och gick ett par hundra meter – sen hittade vi det tyska guldet.


Ingredienser

4 portioner

  • 500 g fryst svampmix
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ kruka timjan
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g riven västerbottensost
  • 8 skivor Pågen Energi

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka timjanen.
  2. Lägg den frysta svampen i en het stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör, lök, vitlök och timjan och stek ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt grädden och låt den koka in ca 2 minuter.
  3. Fördela hälften av osten på fyra av brödskivorna. Lägg på svampen och toppa med resten av osten. Lägg på resten av brödet som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 4 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.