Våffelmacka med grönkål & prästost - LantGoda- Recept | Pågen
10 minuter
4 5 1 20 röster

Våffelmacka med grönkål, prästost och skogschampinjoner

En härligt rustik våfflelmacka med mycket smak som passar lika bra att servera som den är som tillsammans med en soppa eller sallad. Grönkålen kan bytas ut mot svart- eller savojkål, och rödlöken kan ersättas med gul lök eller en bit purjolök.


Ingredienser

1 port.

  • 2 skivor LantGoda
  • 1 kvist grönkål
  • 2-3 skogschampinjoner
  • ½ röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist färsk timjan
  • 100 g vällagrad prästost
  • Salt och svartpeppar
  • Smör till stekning

Tillagning

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet. 
  2. Repa grönkålen från stammen och grovhacka den. Skiva champinjonerna. Skala och strimla rödlöken. Skala vitlöken och krossa den med handen eller sidan av knivbladet. Repa timjanbladen från kvisten. Riv eller skiva osten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs grönkål, champinjoner, lök, vitlök och timjan tills allt fått fin färg. Lyft ur vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela hälften av osten på ena brödskivan. Lägg sedan på kål- och svampfräset och därefter resten av osten. Lägg på den andra brödskivan och tryck till mackan lite.
  5. Grädda mackan i våffeljärnet tills brödet fått fin färg och osten har smält.
  6. Servera direkt!