Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Fikonmacka med getost och rostade nötter. Färska fikon har både sötma och lite beska som bryter av fint mot den krämiga getosten och de sötsalta nötterna.
Ingredienser
4 port
8 skivor Pågen Rågbröd
200 g färskost
50 g mjuk getost
6 färska fikon
Honungsrostade nötter (kan ersättas med rostade nötter)
2 msk smör
½ dl valnötter eller andra nötter
3 msk honung
1 nypa flingsalt
Några kvistar timjan
Tillagning
Gör så här
Vispa ihop färskosten med getosten med en elvisp. Skär fikonen i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med smöret. Stek valnötterna lätt. Strö över flingsalt. Ringla över honungen och låt koka in tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll av på ett bakplåtspapper. Dra isär nötterna lite med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan lätt.
Bre färskosten på mackorna. Lägg på fikon och nötter. Garnera med timjan och ringla över lite honung.