Fikonmacka med getost & nötter - Rågbröd - Recept | Pågen
20 minuter
5 5 1 5 röster

Fikonmacka med getost och rostade nötter

Fikonmacka med getost och rostade nötter. Färska fikon har både sötma och lite beska som bryter av fint mot den krämiga getosten och de sötsalta nötterna.


Ingredienser

4 port

  • 8 skivor Pågen Rågbröd
  • 200 g färskost
  • 50 g mjuk getost 
  • 6 färska fikon
  • Honungsrostade nötter (kan ersättas med rostade nötter)
  • 2 msk smör
  • ½ dl valnötter eller andra nötter
  • 3 msk honung
  • 1 nypa flingsalt
  • Några kvistar timjan

Tillagning

Gör så här

  1. Vispa ihop färskosten med getosten med en elvisp. Skär fikonen i tunna skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smöret. Stek valnötterna lätt. Strö över flingsalt. Ringla över honungen och låt koka in tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll av på ett bakplåtspapper. Dra isär nötterna lite med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan lätt.
  3. Bre färskosten på mackorna. Lägg på fikon och nötter. Garnera med timjan och ringla över lite honung.