Ostiga vitlöksbröd på Levain - Recept | Pågen
5 5 1 2 röster

Ostiga vitlöksbröd på Levain

Enkla och gottiga vitlöksbröd av Levain som blivit över. Ät som de är tillsammans med en god tomatsalsa eller ha som tillbehör till maten – oavsett kommer du inte bli besviken.


Ingredienser

Du behöver (12 st vitlöksbröd)
  • 4 skivor Levain
  • ca 100 g rumstempererat smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ca 100 g riven mozzarella
  • Färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, pressade vitlöksklyftor, persilja, salt och peppar i en skål.
  3. Skär vardera brödskiva i tre längder. Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Bred på vitlökssmör.
  5. Toppa bröden med rikligt med riven mozzarella.
  6. Lägg in bröden i ugnen i ca 10-15 minuter, tills osten smält och fått en gyllene yta.
  7. Ta ut bröden och toppa eventuellt med resten av persiljan.