Mozzarellamackor med spenatpesto
10 minuter
5 5 1 0 röster

Mozzarellamackor med spenatpesto

En härlig Hönö-macka att njuta av ofta!


Ingredienser

4-6 mackor

  • Pågen Hönö Råg
  • 1 rött äpple
  • Sallad
  • 250 g mozzarella
  • Spenatpesto

Spenatpesto

  • 1 näve färsk persilja
  • 1 näve färsk basilika
  • 2 nävar färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • Saften från en halv citron
  • Ca 1 dl olivolja

Tillagning

Gör så här

  1. Lägg örter, spenat, vitlök, citronsaft, solrosfrön och parmesan i en mixer eller en matberedare.
  2. Häll över olivoljan och mixa till en ganska fast konsistens.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred pesto på brödet och lägg på sallad. Skiva mozzarella och äpple i tunna skivor och lägg på mackorna.
  5. Toppa med lite extra pesto.

Spenatpeston håller 3-5 dagar i kylskåp.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.