4 5 1 12 röster

Matig bröd-omelett

En bröd-omelett är den perfekta brunchen – lätt att laga, ostig och krispigt god av frasigt stekt bröd. Kan det bli bättre?


Ingredienser

  • 2 brödskivor Levain (eller valfritt bröd)
  • Påläggsost (exempelvis Gouda eller Cheddar)
  • 3 ägg
  • Salt & peppar
  • Steksmör
  • Gräslök

Tillagning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och hackad gräslök noga.
  2. Häll i äggsmeten i en varm panna med smör i.
  3. Lägg i två brödskivor direkt, vänd de så båda sidor får smet på sig.
  4. Stek på låg värme tills du känner med stekspaden att omeletten fått en fin yta.
  5. Vänd på omeletten och lägg på valfri mängd ostskivor.
  6. Vik över sidorna och slutligen vik på mitten och tryck ihop.

Servera!