Äggmacka med Ost & Skinka - Pågen Guldkorn - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 20 röster

Maffig äggmacka med ost och skinka

Vissa gånger blir man extra glad när man packar upp matsäcken. Som när den här äggmackan vecklas ur foliepappret.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 ägg
  • 1 msk smör (till stekning)
  • salt
  • 1 stor tomat
  • 1/4 gurka
  • 2 msk smör (till bröden)
  • 8 skivor Pågen Guldkorn
  • 4 salladsblad
  • 8 skivor hushållsost
  • 8 skivor skinka
  • svartpeppar från kvarn


Till servering

  • Hamburgerdressing

Tillagning

Gör så här

  1. Vändstek äggen i smöret i en stekpanna på medelvärme, krydda med salt och låt svalna.
  2. Skiva tomaten och gurkan.
  3. Bred smöret på alla brödskivor. Lägg på sallad, ost, skinka, ägg, tomat och gurka på hälften av bröden. Krydda med svartpeppar och lägg på resten av bröden som lock.
  4. Dippa mackan i dressingen.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.