5 5 1 0 röster

Macka med Mac’n Cheese

Goda och extra matiga mackor med krämig fyllning på makaroner och ost.


Ingredienser

4 dubbelmackor

2.5 dl Makaroner

15 g smör

1 msk vetemjöl

4 dl mjölk

50 g ost, riven (gärna cheddar eller annan smakrik ost)

50 g mozzarellaost, riven

8 skivor Pågen Levain

Extra smör till stekning

Tillagning

Gör så här

  1. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Dra från värmen och vispa i mjölet.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Sjud på medelvärme tills såsen tjocknat något, vispa hela tiden.
  5. Tillsätt riven ost och nästan all mozzarella och rör om tills den smält.
  6. Vänd ner makaronerna i ostsåsen
  7. Bred smör på alla mackor, både topp och lock. 
  8. Fyll på med Mac’n cheese på den sida som inte har smör,  lägg en andra skivan  ovanpå med smöret upp.

Stek i smör på medelhög värme i stekpanna