Macka med Vitlökspanerade champinjoner - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Macka med Vitlökspanerade champinjoner

Här kommer ett lite annorlunda men fantastiskt gott sätt att ta vara på brödet till sista smulan! Panera färska champinjoner med hemlagat vitlöksströbröd och dippa i hemmagjord vitlöksdipp. Ät som snacks eller som tillbehör till middagen.


Ingredienser

  • Pågen Rosta!
  • ca 250 g champinjoner
  • Vetemjöl
  • 2-3 ägg
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Frityrolja

 Till dippen:

  • Majonnäs
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Hackad gräslök
  • En skvätt citronjuice
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med ditt ströbröd:
    • Bryt brödet i lite mindre bitar i en mixer och mixa sedan tills det blir lagom finkornigt.
    • Strö ut brödsmulorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in i ca 10-12 minuter i 175° (OBS, ugnar kan bli olika varma olika fort, håll därför koll under tiden).
    • Rör runt smulorna efter halva tiden så att det blir jämnt rostat.
    • Tag ut och låt svalna.
  1. När ströbrödet svalnat lägger du det i en skål tillsammans med pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar. I en annan bunke häller du upp vetemjöl, och i en tredje vispar du ihop äggen.
  2. Skölj av champinjonerna och doppa sedan varje svamp först i vetemjöl, sedan i ägg, och sist i ströbrödet.
  3. Hetta upp frityroljan i en djup kastrull och fritera sedan svamparna så de får en fin brun färg.
  4. Blanda ihop ingredienserna till dippen!