Levainsandwich med rödbetor och ägg
15 minuter
5 5 1 0 röster

Levainsandwich med rödbetor och ägg

Smarrig sandwich med aioli, rödbetor och stekt ägg


Ingredienser

4st

  • 8 skivor Pågen Råglevain  
  • smör 
  • 8 st ägg 
  • 2 dl aioli
  • 400 g kokta rödbetor
  • 8 blad huvudsallad
  • 200 g inlagda kronärtskockshjärtan

Tillagning

Gör så här

  1. Vispa och stek äggen två och två i omgångar med smör, salt och peppar.
  2. Skiva rödbetorna och värm i stekpanna.
  3. Bred brödet med aioli.
  4. Lägg salladsblad på alla åtta.
  5. Lägg sedan rödbetor, stekt ägg och avrunna kronärtskockshjärtan på fyra av dem och vänd på de återstående fyra brödskivorna med sallad för att få fyra sandwichar.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.