X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Laxmacka med gurksallad
15 minuter
3 5 1 50 röster

Laxmacka med gurksallad

Går utmärkt att göra med både rimmad, rökt eller gravad lax.


Ingredienser

Gurksallad (4 smörgåsar)

  • 1 gurka 
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2-1 msk riven färsk pepparrot
  • ca 1 krm salt 

 

Laxmacka

  • en bit Hönökaka 
  • ca 1/2 dl gurksallad
  • 1-2 skivor gravad/rimmad/rökt lax
  • dillvippor till garnering

Tillagning

Gurksallad 

  1. Skala gurkan och halvera den sedan på längden. Skrapa ur kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i tunna skivor.
  2. Rör i en skål ihop gurka, yoghurt och dill. Smaka av med pepparrot och salt.

 

Laxmacka

  1. Klicka ut gurksalladen på Hönökakan.
  2. Toppa med lax och dillvippor.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.