Kanapé med Renkött & Lingon på Jättefranska- Recept | Pågen
20 minuter
3 5 1 35 röster

Kanapé med rökt renkött, lingon och pepparrotscrème

Goda tillbehör till förrätt eller som komplement till middagen


Ingredienser

(10 pers)

  • 4 skivor Jättefranska
  • 20 skivor rökt renkött (ca 200 g)
  • 50 g färskriven pepparrot


Pepparrotscrème

  • 20 g pepparrot (tub eller färsk)
  • 1/2 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g mixsallad
  • 1 dl lingon (crème och garnering)

Tillagning

Gör så här

  1. Gör tre små cirklar av brödet.
  2. Vispa crème fraiche hårt, blanda i färskost och smaksätt med salt, peppar, pepparrot och lingon.
  3. Lägg renskivorna på plastfilm, bred ut pepparrotscrèmen, strössla på sallad, rulla ihop skivorna, skiva och ställ upp på brödet.
  4. Garnera gärna med färskriven pepparrot och lingon.