X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff
30 minuter
4 5 1 9 röster

Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff

Studentfirandet, ett slut och en början på samma gång. Bägge sakerna är värda att fira – förslagsvis med de här snittarna.


Ingredienser

8 stycken

Gurksallad

  • 2 saltgurkor
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 kruka persilja
  • svartpeppar

Avokado- och dragonmajonnäs

  • 1 avokado
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk hackade dragonblad i vinäger
  • 1/2 dl rostad lök
  • salt

Montering

  • 8 skivor Kavring
  • 1 msk smör till bröden
  • 8 små salladsblad, gärna
  • huvudsallad
  • 8 skivor rostbiff

Tillagning

  1. Gurksallad: Skär gurkorna i små tärningar. Hacka syltlöken grovt. Finhacka persiljan. Rör samman och krydda med svartpeppar.
  2. Avokado- och dragonmajonnäs: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i centimeterstora kuber. Blanda samman avokado, majonnäs, dragon och lök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Montering: Skär bort kanterna på brödet. Bred på smöret och avokado- och dragonmajonnäsen. Lägg på salladsblad och rostbiff. Toppa med gurksalladen.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.