X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Varma mackor med kalkon och mozzarella
30 minuter
5 5 1 1 röster

Varma mackor med kalkon och mozzarella

4 portioner


Ingredienser

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp (380 g) kokta cannelinibönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger, salt och svartpeppar
  • 2 (à 125 g) mozzarella
  • 1/2 dl pesto
  • 8 skivor Pågen Surdegsbröd Kärnsund
  • 2 dl tomatsalsa
  • 2 förp (à 120 g) skivad rökt kalkon

Till servering:

Småbladig sallatsmix

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Skär tomaterna i halvor. Häll av bönorna i en sil, skölj noga och låt rinna av väl. Blanda tomater, bönor, olivolja och vinäger.
Smaka av med salt och peppar.

3. Skär mozzarellan i små bitar och blanda med peston.

4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsalsa,
lägg på kalkon och toppa med mozzarellablandningen.

5. Sätt in mitt i ugnen tills osten har smält,
ca 10 minuter.

6. Servera med tomat- och bönsallad och sallatsmix.

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.