X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Gifflarfyllda äpplen
25 minuter
4 5 1 11 röster

Gifflarfyllda äpplen


Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 st Pågen Gifflar
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smör

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skala äpplet och ta ur kärnhuset.
  3. Skär av lite i botten så att äpplet står stadigt. Ställ det i en smord ugnssäker form.
  4. Skär gifflarna i mindre bitar och tryck ner bitarna i äpplet.
  5. Lägg smör ovanpå och strö över kanel och rårörsocker.
  6.  Grädda i mitten av ugnen tills äpplet är mjukt. Mjöliga äpplen 15-20 minuter, fasta äpplen 25-35 minuter.
  7. Servera äpplet varmt med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde med lite kanel.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.