Fyllda Äpplen med Pågen Gifflar - Äpple i ugn - Recept | Pågen
25 minuter
4 5 1 13 röster

Fyllda äpplen med gifflar

Varför inte kombinera äpplen med Gifflar kanel! En smarrig upplevelse för alla åldrar.


Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 st Pågen Gifflar
  • 1 msk rårörsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smör

Tillagning

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skala äpplet och ta ur kärnhuset.
  3. Skär av lite i botten så att äpplet står stadigt. Ställ det i en smord ugnssäker form.
  4. Skär gifflarna i mindre bitar och tryck ner bitarna i äpplet.
  5. Lägg smör ovanpå och strö över kanel och rårörsocker.
  6.  Grädda i mitten av ugnen tills äpplet är mjukt. Mjöliga äpplen 15-20 minuter, fasta äpplen 25-35 minuter.
  7. Servera äpplet varmt med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde med lite kanel.