Gifflar + choklad = sant
5 5 1 4 röster

Gifflar + choklad = sant

En snabb och enkel dessert i en kopp fylld av smaskiga Gifflar Kanel och härligt chokladig browniesmet. Toppad med grädde, strössel och en vackert skuren Giffel. En garanterad smaksuccé när man vill lyxa till det lite på egen hand, eller imponera på gästerna efter middagen.


Ingredienser

En portion

  • 2 st Gifflar Kanel
  • 30 g smör
  • 3 g choklad
  • 1,5 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde eller mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Tillagning

Gör så här:

  1. Smält smöret i mikron.
  2. Hacka Gifflar och lägg i botten på en ny kopp.
  3. Krossa chokladen, blanda med övriga ingredienser och häll smeten över Gifflarna.
  4. Sätt in i mikron på 700W i 1,5 minut.
  5. Gör en vacker solfjäder av en Giffel och toppa tillsammans med vispad grädde och chokladkulor eller bär.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.