4 5 1 49 röster

Smarrig Gifflar-kaka

Smarrig Gifflar-kaka inspirerad av Benjamin Ingrossos Kanelbullekaka. Perfekt att svänga ihop om du råkat lämna påsen öppen och Gifflarna har blivit lite torra (då suger de åt sig den goda smeten bättre nämligen). Ät och njut av att du tagit Gifflar till en ny nivå!


Ingredienser

  • 1 påse Gifflar Kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 150g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk rörsocker

Tillagning

Gör så här

  1. Hacka Gifflarna i mindre bitar.
  2. Smörj en ugnssäker form, stör ut de hackade Gifflarna så att de täcker botten av formen.
  3. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker så smeten blir fluffig.
  4. Bryn smöret.
  5. Tillsätt mjölk, grädde och det brynt smör.
  6. Häll smeten över de hackade Gifflarna i formen. Låt stå i kyl i ca 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  8. Ta ut ur ugnen och strö över rörsockret.

Servera med grädde eller glass.