X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Gifflardessert med frosting och bär
10 minuter
5 5 1 0 röster

Gifflardessert med frosting och bär


Ingredienser

  • 1 påse gifflar vanilj
  • 250 g bär, gärna hallon


Frosting

  • 100 gr färskost
  • 25 gr smält smör
  • 1 msk mjölk (3% fett)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker

Tillagning

  1. Frosting: Vispa ihop färskost, smält smör, mjölk och vaniljsocker till en jämn och fluffig smet. Blanda i florsockret.
  2. Dela gifflarna i bitar och lägg dem i en form, t ex en pajform.
  3. Fördela bären i formen.
  4. Värm hela formen i micro, ca 20 sekunder, så att gifflar och bär blir ljumna.
  5. Ringla över frostingen och servera som dessert.


Tips!
Vill du ha en friskare smak på frostingen kan du blanda i lite rivet citronskal (zest) i blandningen.

Älskar du choklad? Byt ut florsockret i frostingen mot flor med chokladsmak

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.