Kladdkaka med Gifflar | Pågen
45 minuter
4 5 1 28 röster

Kladdkaka med gifflar

Underbart god kladdkaka i kombination med Pågen kanel Gifflar. Svårt att motstå!


Ingredienser

Botten

  • 1 påse gifflar kanel


Kladdkakssmet

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 6 msk cacao
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 krm salt
  • 2,25 dl vetemjöl


Förslag på servering

  • Vispad grädde och lite färska bär

Tillagning

Gör så här

  1. Använd en form med storlek ca 21-23 cm i diameter. Lägg i gifflarna i botten.
  2. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i ca 35 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  4. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen. Gifflarna bildar ett fint mönster på kakan
  5. Servera med en klick vispad grädde och lite färska bär.