X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

45 minuter
4 5 1 11 röster

Kladdkaka med gifflar


Ingredienser

Botten

  • 1 påse gifflar kanel


Kladdkakssmet

  • 3 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 6 msk cacao
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 krm salt
  • 2,25 dl vetemjöl


Förslag på servering

  • Vispad grädde och lite färska bär

Tillagning

  1. Använd en form med storlek ca 21-23 cm i diameter. Lägg i gifflarna i botten.
  2. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i ca 35 minuter i mitten av ugnen, 175 grader.
  4. Vänd upp och ned på kakan och dra bort bakplåtspappret innan serveringen. Gifflarna bildar ett fint mönster på kakan
  5. Servera med en klick vispad grädde och lite färska bär.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.