Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Vegan macka med portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök
Macka med örtbakad portabello, tryffelmajonnäs och rostad lök. Portabellon ugnsbakas under ett krispigt örttäcke och får en mycket djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.
Ingredienser
4 port
4 skivor Pågen Energi
4 stora portabellosvampar
1 knippe persilja
1 knippe timjan
1 vitlöksklyfta
½ dl ströbröd
50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja
2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs
Tryffelolja
1 vitlöksklyfta
50 g sallad
½ dl rostad lök
Salt och peppar
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.