Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad | Pågen
45 minuter
3 5 1 1 röster

Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad

Hårda pass kräver mättande mackor. Den här – fylld med äggröra, bönor och kvarg – hjälper återhämtningen på traven.


Ingredienser

4 portioner

Bönsallad

  • 1 förp (380 g) bönmix
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk harissakrydda
  • salt


Äggröra

  • 1 ask (20 g) färsk gräslök
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar


Montering

  • 1 avokado
  • 8 skivor LingonGrova
  • 4 salladsblad
  • 250 g kvarg

Tillagning

Gör så här

  1. Bönsallad: Häll bönorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken. Hacka körveln.
  2. Rör ihop olivolja, vinäger och harissakrydda i en bunke. Vänd ner bönor, lök och körvel och smaka av med salt.
  3. Äggröra: Skär gräslöken tunt.
  4. Vispa upp äggen i en bunke.
  5. Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggsmeten. Rör i botten med en visp med jämna mellanrum tills det har blivit en tjock röra. Dra av från värmen, lägg i resten av smöret och rör tills det har smält. Tillsätt grädden i en stråle under vispning. Vänd ner gräslöken och smaka av med salt
  6. och peppar.
  7. Montering: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor.
  8. Lägg sallad, avokado, äggröra och bönsallad på bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  9. Servera med kvarg.


Tips: Rosta gärna bröden!

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.