X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad
45 minuter
5 5 1 0 röster

Rostad macka med äggröra, avokado och bönsallad

Hårda pass kräver mättande mackor. Den här – fylld med äggröra, bönor och kvarg – hjälper återhämtningen på traven.


Ingredienser

4 portioner

Bönsallad

  • 1 förp (380 g) bönmix
  • 1/2 silverlök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk harissakrydda
  • salt


Äggröra

  • 1 ask (20 g) färsk gräslök
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar


Montering

  • 1 avokado
  • 8 skivor Pågen Energi
  • 4 salladsblad
  • 250 g kvarg

Tillagning

  1. Bönsallad: Häll bönorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken. Hacka körveln.
  2. Rör ihop olivolja, vinäger och harissakrydda i en bunke. Vänd ner bönor, lök och körvel och smaka av med salt.
  3. Äggröra: Skär gräslöken tunt.
  4. Vispa upp äggen i en bunke.
  5. Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggsmeten. Rör i botten med en visp med jämna mellanrum tills det har blivit en tjock röra. Dra av från värmen, lägg i resten av smöret och rör tills det har smält. Tillsätt grädden i en stråle under vispning. Vänd ner gräslöken och smaka av med salt
  6. och peppar.
  7. Montering: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor.
  8. Lägg sallad, avokado, äggröra och bönsallad på bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  9. Servera med kvarg.


Tips: Rosta gärna bröden!

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.