Brödsallad med Italienskt Lantbröd  - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brödsallad med Italienskt Lantbröd

En fräsch sommarsallad full av Medelhavssmaker! Krutonger av rustikt och salt Italienskt Lantbröd ger den där extra matiga touchen som behövs en varm dag. Perfekt att göra när man har bröd över som är på väg att bli gammalt.


Ingredienser

  • Pågen Italienskt Lantbröd
  • 1 rödlök
  • Ca ½ gurka
  • 1 pkt fetaost
  • 2-3 tomater
  • 1 burk svarta oliver
  • Rödvinsvinäger 3msk
  • Olivolja (1/2dl)
  • Oregano efter smak
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

Gör så här

Börja med krutongerna:
  1. Sätt ugnen på 175c.
  2. Skär brödet i grova kuber. Lägg brödkrutongerna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Riv eller pressa vitlöken och blanda ner den i oljan tillsammans med färsk rosmarin.
  4. Häll oljan över brödkrutongerna och rör runt dem så alla kuber är täckta.
  5. Grilla i ugnen i ca 10 minuter eller tills krutongerna är gyllenbruna.
Sallad:
  1. Hacka rödlöken i halverade skivor. Skär gurkan i kuber. Skär upp tomaterna i klyftor och häll av oliverna. Skär fetaosten i kuber. Blanda ner i en stor skål tillsammans med krutongerna.
  2. Röd ihop olivolja och vinäger till en dressing, smaka av med salt och peppar och häll över salladen.
  3. Häll över torkad oregano över salladen efter smak och blanda.