X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Äppelkaka med Gifflar
40 minuter
5 5 1 0 röster

Äppelkaka med Gifflar

Bjud på en ny variant av den älskade äppelkakan - passar perfekt i höstmörkret!


Ingredienser

1 påse gifflar kanel

2 äpplen

2,5 msk kanel

2 dl äppelmos

85 g smör i tunna skivor

 

vaniljsås

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela gifflarna på mitten.

3. Skala äpplena. Skär dom i tunna skivor.

4. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper. 

5. Lägg hälften av gifflarna i botten av formen.

6. Klicka äppelmos på varje giffelskiva.

7. Fördela hälften av äppelskivorna så att de täcker gifflarna*.

8. Pudra över hälften av kanelen.

9. Fördela hälften av de tunna smörskivorna.

10. Upprepa steg 6 – 9.

11. Grädda formen i lägre delen av ugnen i 25 min.

12. Ta ut formen och placera ett uppläggningsfat ovanpå. 

13. Vänd upp och ner. Avlägsna försiktigt bakplåtspappret.

 

14. Ringla vaniljsås över äppelkakan med gifflar och servera.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.