Afternoon tea mackor - Smörgåsar, Snittar - Recept | Pågen
45 minuter
4 5 1 3 röster

Afternoon tea-mackan

Anna den XII av Bedford startade 1840 en tradition som fått anglofiler över hela världen att samlas kring små snittar i tjusiga salonger för att prata hemligheter. Men det går minst lika bra att bjuda in till lyxigt eftermiddagsfika hemma.


Ingredienser

Gurksandwich

8 st små mackor

  • 4 skivor LingonGrova Special
  • 1/4 gurka
  • 1 krm salt
  • Rumsvarmt smör

Skinka med dijonmajonnäs

8 st små mackor

  • 4 skivor Gott Gräddat
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 skivor rökt skinka

Cheddar med kryddig chutney

8 st små mackor

  • 4 skivor Gott Gräddat
  • 2 msk mango chutney, gärna extra het
  • 4-6 skivor lagrad cheddar

Tillagning

Gurksandwich

  1. Skala gurkan och hyvla den med osthyvel. Strö över salt och låt stå i 30 minuter.
  2. Låt vattnet som dragits ur rinna av.
  3. Smöra brödskivorna och täck hälften av skivorna med gurka. Toppa med resten av brödskivorna.
  4. Skär av kanterna och skär sedan brödet i två fyrkanter. Dela varje bit i två trekanter.
      

Skinka med dijonmajonnäs

  1. Rör ihop majonnäs och senap.
  2. Bred ut majonnäsen tunt på brödskivorna och täck sedan hälften av brödet med skinka. Toppa med resten av skivorna.
  3. Skär kanterna av brödet och skär sedan varje bröd i två fyrkanter. Dela varje fyrkant i två trekanter.
      

Cheddar med kryddig chutney

  1. Bred chutneyn tunt över brödskivorna.
  2. Täck hälften av skivorna med ost och toppa med resten av brödet.
  3. Skär kanterna av brödet och skär varje smörgås i fyra delar. Dela varje fyrkant till två trekanter.