X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Nougattoast
30 minuter
5 5 1 0 röster

Nougattoast

När bästisarna sover över skulle de kunna prata hela natten. Ibland de det också, och då är lite söt energi på sin plats.


Ingredienser

4 portioner

Nougattoast …

  • 250 g nougat
  • 8 skivor Roast ’n Toast


… med kvarg, hallon och persikosås

  • 1/2 förp (à 820 g) konserverade
  • persikohalvor
  • 250 g vaniljkvarg
  • 125 g färska hallon
  • Till garnering: citronmeliss


… med glass, pistage och marshmallows

  • 3 dl glass, gärna vanilj
  • 1 dl rostade pistagenötter
  • 140 g skalad physalis
  • 1 dl minimarshmallows


… med jordgubbar och apelsin

  • 250 g jordgubbar
  • 2 apelsiner
  • 10 basilikablad

Tillagning

Nougattoast …

  1. Riv nougaten grovt och fördela på hälften av brödskivorna. Lägg på resten av bröden som lock.
  2. Grilla i smörgåsgrill ca 7 minuter eller i stekpanna tills nougaten har smält.

 
… med kvarg, hallon och persikosås

  1. Låt persikorna rinna av och mixa dem till en slät sås.
  2. Fördela kvargen i skålar. Skär nougattoasten i bitar och lägg ovanpå kvargen. Lägg på hallon, toppa med persikosås och garnera med citronmeliss.


… med glass, pistage och marshmallows

  1. Fördela glassen i skålar. Skär nougattoasten i bitar, lägg ovanpå glassen och toppa med nötter, physalis och marshmallows.


… med jordgubbar och apelsin

  1. Ansa och skär jordbubbarna i skivor. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Strimla basilikan.
  2. Blanda försiktigt ihop jordgubbar, apelsin och basilika.
  3. Skär nougattoasten i bitar och varva med fruktsalladen på en tallrik.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.