X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Våffelmacka med jordnötssmör, banan och blåbär
10 minuter
5 5 1 0 röster

Våffelmacka med jordnötssmör, banan och blåbär

En barnsligt god macka som kan göras ännu festligare genom att serveras tillsammans med lite vaniljglass eller vispad grädde. Det går lika bra med färska som frysta blåbär – används frysta bör de dock tina och rinna av innan de läggs på mackan.


Ingredienser

1 port.

  • 2 skivor Pågen Hönö Skärgårdskaka
  • ½ banan
  • 2 msk jordnötssmör, gärna med bitar i
  • ½ dl blåbär
  • Florsocker till servering

Tillagning

  1. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Skiva bananen.
  3. Bred brödskivorna med jordnötssmör (bred inte ändå ut till kanten, då rinner smöret ut under gräddning). Fördela banan och blåbär på ena skivan och lägg sedan på den andra. 
  4. Grädda mackan i våffeljärnet tills brödet fått lite färg. 
  5. Pudra över lite florsocker och servera direkt!
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.