Våffelmacka med jordnötssmör, banan och blåbär | Pågen
10 minuter
4 5 1 1 röster

Våffelmacka med jordnötssmör, banan och blåbär

Enkel våffla till efterrätt eller mellanmål


Ingredienser

1 port.

  • 2 skivor Pågen Hönö Skärgårdskaka
  • ½ banan
  • 2 msk jordnötssmör, gärna med bitar i
  • ½ dl blåbär
  • Florsocker till servering

Tillagning

Gör så här

  1. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Skiva bananen.
  3. Bred brödskivorna med jordnötssmör (bred inte ändå ut till kanten, då rinner smöret ut under gräddning).
  4. Fördela banan och blåbär på ena skivan och lägg sedan på den andra. 
  5. Grädda mackan i våffeljärnet tills brödet fått lite färg. 
  6. Pudra över lite florsocker och servera direkt!